Ábrahám Márta

Sokoldalú muzsikus: Bach-kutató, hegedűművész, kamaraművész, koncertmester, tanár.

Summa cum Laude diplomáját 1996-ban kapta a Liszt Ferenc Zeneakadémián,Budapesten, Kovács Dénes és Rados Ferenc növendékeként. Később a salzburgi Mozarteumban tanult Ruggiero Riccinél majd David Takeno-nál a londoni Guildhall School of Music and Drama akadémián.

1984-1994 között az összes magyarországi hegedűversenyt megnyerte, több nemzetközi versenyen kapott érmeket és különdíjakat. Számtalan CD és rádiófelvétel, több kortárs mű bemutatója fűződik nevéhez, melyeket lelkes dicsérettel illetet számos zenekritikus. Öt szóló CD-t adott ki, köztük egyik a Philips Classics gondozásában, a London Philharmonikus Zenekar szólistájaként. Koncertezett Észak-és Dél-Amerikában, Kínában, Dél-Koreában, a legtöbb nagy európai városban és rendszeres meghívott vendégművésze rangos nemzetközi zenei fesztiváloknak.

Szólistaként fellép olyan világhírű koncerttermekben, mint a Concertgebouw Amsterdam, Palais de Beaux – Arts Bruxelles vagy a Philharmonie Berlin. 2005-2009 között a Magyar Rádió Zenekarának első koncertmestere.

Barokk hegedűsként játszott az Orfeo Zenekar, Wiener Akademie, Anima Eterna, Clemencic Consort régizene együttesekkel.
Évekig vezette a Concerto Armonico korhű hangszereken játszó kamarazenekart, munkáját 2014-ben Gramofon díjjal ismerték el.
Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hegedűprofesszora és az Ábrahám Consort régizene együttes művészeti vezetője.